Wonen in Rolde, op die plek… Dat heeft veel kanten. Lekker vol in het leven door aan de Hoofdstraat 17 te wonen. Leven midden in de natuur en in de historie verankerd, want je woont pal aan een groot aaneengesloten natuurgebied namelijk het Balloërveld, onderdeel van een Natura 2000 gebied… maar ook zoals gezegd de twee stuks Hunebedden die daar al 5000 jaar liggen en de historische Jacobuskerk gebouwd in de 15e eeuw.

Wat een combinatie is dat….

Maar ja ondanks dat, vragen genoeg. Over hoe het straks gaat worden als het helemaal klaar is, het gebouw, de indeling, mijn keuken en eigen inrichting. Maar ook de kleurstelling van het buitenschilderwerk, afwerkniveau van mijn eigen appartement. De tuin indeling en wat kan ik er straks allemaal mee / in doen. Waar is mijn plekje, lekker zittend in de zon, met mijn koffie of mijn glas wijn…

En dan kom ik aan de vraag, wie komt er ook wonen...

Zijn dat leuke mensen, waarom gaan zij hier wonen, wat is hun historie, wat willen ze met het wonen… Om fijn samen daar te wonen, met als uitgangspunt je eigen stek, wat verwacht ik dan van de anderen, wat verwachten ze van mij.

Dat is best spannend. En dat heb je waarschijnlijk al best lang niet meer bij de hand gehad. Omdat je op de plek waar je nu woont deze vragen al hebt ingevuld.

Je kent je woonplek, de buren, waar zijn de winkels, je ordening in je huis.

Dat het spannend is om dat opnieuw in te vullen: zeker!

En je staat daarin niet alleen. Niet in dezelfde mate natuurlijk, maar wel dezelfde soort vragen. En niet in dezelfde mate maar wel dezelfde type vragen en onderwerpen. Daar moeten wij dus wat mee.

Wij, Linda, Jos en Luit, zijn door Hans Gosselink gevraagd om de woonvragen te verzamelen en om daar individueel maar ook voor alle nieuwe bewoners samen, een antwoord op te vinden.

Eenvoudige vragen over bouw specifieke wensen, indeling van je appartement, inrichtings-vragen over afwerking en keuken, maar dus ook de wellicht minder eenvoudig te benoemen vragen die gaan over de fase waarin je leven zit en de redenen die je hebt om samen te willen starten met wonen in ’t Roldensbuiten.

Want juist de kans die voorligt om samen met redelijk gelijkgestemden op hetzelfde moment te gaan wonen in een setting waar jezelf invloed op kan uitoefenen, een woonsituatie voor de komende 15 jaar.

Waarbij het comfort goed is geregeld, de omgeving aansluit op alle dorpsvoorzieningen en die je helpt bij het vinden van levensinspiratie en ook ontspanning. Met mensen dichtbij die modern “noaberschap” willen geven maar ook zelf willen ontvangen.

Klinkt toch goed als je dat zo leest….

Nog even iets over het team dat in de startblokken staat.

Het team wordt gevormd door aardige mensen, mannen en vrouwen. Specialisten op het terrein van bouw, vormgeving en interieur. Maar juist ook voor de vragen die het samenstellen van de bewonersgroep betreffen, die bij het laten ontstaan van de groep ontstaan, hebben we ervaring en fijne mensen beschikbaar.

Mensen die de oorsprong van woonvragen begrijpen en kunnen helpen bij het vinden van de antwoorden daarop. Individueel, maar ook als groep in het algemeen.

Wij maken graag kennis! Bel of App ons gerust.